کلم پلو

مواد لازم:

برنج / 3 لیوان گوشت چرخ کرده / 200 گرم پیاز / 1 عدد آرد نخودچی / 1 قاشق غذاخوری کلم قمری یا کلم برگ خلال شده / حدود 400 گرم پیاز داغ / 2 قاشق غذاخوری سبزیجات معطر خرد شده ( ترخون، ریحان، شوید ) / 200 گرم آبغوره / 2 قاشق غذاخوری پودر لیمو امانی / نصف قاشق مرباخوری زعفران کره به میزان لازم
کلم پلو

دستور غذا

کلم پلو به روشهای مختلفی در شهرهای مختلف تهیه میشود، بیشتر کلم پلو را با گلم پیچ یا کلم برگ درست میکنند، ولی کلم پلو در شیراز با کلم قمری ( کلم سنگ یا کلم سر ) و سبزیجات معطر تهیه میشود.

برنج را به مدت ۲ الی ۳ ساعت با نمک خیس میکنیم.

ابتدا گوشت چرخ کرده را آماده میکنیم. گوشت، پیاز رنده شده که آب آن را جدا کرده ایم، آرد نخودچی، نمک و فلفل را با هم مخلوط کرده و در دست کوفته های ریز و یک اندازه ای درست کرده و داخل روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم.در اخر کمی زعفران اضافه میکنیم

کمی پیاز داغ درست میکنیم و کلم را به صورت خلالی خرد کرده و در روغن با نمک و فلفل و زردچوبه و پیاز داغ تفت میدهیم، چند دقیقه بعد هم کمی آبغوره و پودر لیمو امانی اضافه میکنیم و به تفت دادن ادامه میدهیم تا زمانی که آب آن تبخیر شده و کلم مزه دار شود، سپس نصف سبزی را نیز به کلم اضافه کرده و به مدت خیلی کوتاهی آن را نیز کمی تفت میدهیم.

آب را داخل قابلمه میجوشانیم و برنج خیس خورده را اضافه میکنیم و پس از اینکه کمی جوشید، آبکش میکنیم ( برنج را زمانی آبکشی کنید که وقتی میان دو انگشت میفشارید اطراف برنج نرم و مغز آن کمی خام باشد که البته بعد از مدتی و با کسب تجربه زمان آبکش کردن برنج با نگاه کردن به آن دستتان میاید و نیازی به انجام این عمل نیست )

قابلمه را روی حرارت قرار داده، ته قابلمه مقداری روغن می ریزیم و ته دیگ دلخواه تان را ته آن قرار می دهیم ( نان ، سیب زمینی و … )

یک لایه برنج ، یک لایه کلم، و مابقی سبزی به همین ترتیب لایه ها را تکرار میکنیم تا زمانی که مواد تمام شود در صورت تمایل از،گوشت لابلا مواد قرار دهید من ترجیح دادم گوشت را بعد دم موقع سرو روی برنج بریزم

حرارت را زیاد میکنیم تا برنج بخار کند، سپس با انتهای قاشق یا کفگیر، چند روزنه در قسمتهای مختلف باز میکنیم و نصف لیوان آب را با مقداری روغن مخلوط کرده و روی برنج پخش کرده و حرارت را کم می کنیم، پس از دم کشیدن برنج را در دیس میکشیم و با گوشت قلقلی و برنج زعفرانی تزئین کرده و سرو میکنیم.

نکته :

سبزی خشک را میتوان جایگزین سبزی تازه کرد

امتیاز دهید

برای رتبه بندی روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: 3.5 / 5. شمارش آرا: 19

کسی تاکنون رای نداده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − 6 =

آخرین دستورات

رسپی‌های رایگان آشپزی

سبد خرید
ورود | ثبت نام
×
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من