بیشتر برای تهیه حلیم از گندم پوست کنده استفاده می کنند اما اگر گندم بدون پوست کنده در دسترس ندارید می توانید گندم با پوست استفاده کنید و بعد از جوشاندن و نرم شدن گندم آنرا از یک آبکش رد کنید تا پوست های آن کاملاگرفته شود.
طرز تهیه حلیم
ابتدا گندم را ۷ ساعت در آب خیس کنید و بگذارید تا خوب آب جذبش شود، به این صورت مدت طبخ کاهش می یابد.
گوشت را همراه با ، پیاز خرد شده و مقداری اب و زردچوبه روی شعله ملایم میپزیم وقتی گوشت پخت آنرا خوب خرد یا رشته رشته کنید.
گندم را هم جدا گونه با مقداری اب با حرارت ملایم میپزیم حدود چهار ساعت به قدری بپزید که نرم شود و دانه های آن به طور کامل له شوند، دقت کنید ته نگیرد هر از چند دقیقه ای آنرا هم بزنید، اگر قبل از نرم شدن گندم آب آن رو به اتمام گذاشت کمی آب گرم به آن بیفزاید
توجه کنید که گندم باید خوب نرم شود و دانه های آن بصورت پوره نرم شوند، میتونین برای سهولت کار نیمی از گندم پخته را داخل غذاساز چند پالس بزنین تا گندم پوره شود( توجه کنید نیمی از گندم پخته) ما نمیخوایم حلیم پوره بخوریم حداقل من اینشکلی دوست ندارم! حالا گندم نرم شده را با گوشتی که قبلا اماده کرده اید مخلوط کنید به همراه اب گوشت و با حرارت بسیار ملایم بگذارید غلیظ شود.
پس از آماده شدن حلیم و در زمان مصرف روی آن را با دارچین، روغن حیوانی یا کره داغ ،کنجد و شکر تزئین کنید، البته بعضی ها حلیم را با نمک میل میکنند که می توان بنابر سلیقه سرو کرد