صلیت گالت یا گلت به فرانسه بر میگرده که بصورت سنتی ترکیبی از پنیر بز و میوه یا سبزیجات هست که با میوه بعنوان دسر و با سبزیجات بعنوان پیش غذا سرو میشه.
گلت یکی از انواع تارت هست که در ظرف تارت تهیه نمیشه بلکه مواد روی مرکز خمیر پهن میشه و لبه های خمیر بصورت چین دار روی هم جمع میشن.
گالت داغ سرو میشه و گالتهای میوه ای رو معمولا با یه اسکوپ بستنی سرو میکنن.
طرز تهیه خمیر گالت در رسپی های مختلف متفاوته، بعضی ها تخم مرغ داره ،بعضی ها خامه ترش و …
روش تهیه خمیر گلت :
تمام مواد خشک (آرد، آرد ذرت، شکر و نمک) رو با هم مخلوط و الک بشن
کره سرد را ریز خرد کرده و به مواد اضافه کنین.
چند پالس با غذا ساز بزنین تا مثل خرده نون بشه
اگه غذا ساز ندارین با سر انگشتانتون کره رو به خورد ارد بدین اصلا ورز ندین! در حد خرده نان شدن کافیه
و بعد خامه ترش و آب رو جداگانه در کاسه ای مخلوط کنین و کم کم به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید
خمیر رو با دست جمع کنین ولی ورز ندید چون گرمای دست خمیر رو شل میکنه.
خمیر گلت را در کیسه فریزر بسته بندی و حداقل دو ساعت در یخچال قرار بدید.
بعد سطح کارتونو ارد پاشی کنید خمیر رو دو قسمت کنید خمیر را به اندازه سه میل با وردنه باز کنید .میوه مورد نظر رو مرکز بچینید لبه های خمیر را به رو بیارید و روی هم بزارید تا چین بخوره
سطح خمیر رو شکر بپاشین و داخل فر داغ با درجه ۱۸۵ به مدت نیم ساعت قرار بدین بعد گریل رو بزنید تا یکم رنگ بگیره نیاز نیست اصلااا قهوه ای بشه در حد طلایی ملایم کافیه
سپس با اسکوپ بستنی سرو کنید
نوش جاان
پ.ن: من خامه ترش نداشتم از نصف تخم مرغ کامل استفاده کردم
ارد ذرت حذف نشه
مخلوط تخم مرغ و اب یخ رو کم کم به مواد اضافه کنین تا خمیر جمع بشه
خمیر نباید شل باشه خمیر لطیف در عین حال منسجمه
بسیاار بسیااار دسر خوشمزه و مطبوعیه حتمااا درست کنید و لذت ببرین