کیک اسفنجی را خرد میکنیم به همراه گردو وپودر دارچین و کاکائوو شکر وونیمی از سفیده مخلوط میکنیم
دو بار از چرخ گوشت رد میکنیم رو شبکه متوسط چرخ گوشت
بقیهسفیده رو مخلوط میکنیم
روی حرارت میگذاریم به محض اینکه کف ظرف داغ شد حرارت رو کم میکنیم و مدام هم میزنین به این مرحله داغ زدن شیرینی میگن
به مدت نیم ساعت مدام هم میزنید تا شکر اروم اب بشه و کف ظرف حالت پوسته ببنده و مواد کاملا غلیظ بشه مطابق فیلم
سپس از رو حرارت بردارید داخل ظرف دیگه ای بریزید اجازه بدید کاملا خنک بشه در همین حین فر رو بت درجه ۲۰۰ روشن کنید
حدود نیم ساعت طول میکشه تا موادتون کاملا سرد بشه
داخل سینی کاغذ روغنی بندازید روی کاغذ رو چرب کنید مواد شیرینی رو داخل قیف با ماسوره ساده پر کنید با فاصله و هم اندازه ماسوره بزنید
سینی را داخل فر قرار بدید حرارت رو روی ۱۸۰ بزارید به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه بازم بستگی به فرتون داره شاید بیشترم بشه
نشانه های پخت شیرینی. بعد از چند دقیقه شیرینی پف میکنه و ترک میخوره بعد پفش میخوابه دوباره یکم پف میکنه و در اخر روش براق و پوسته ای میشه
نکته: همیشه برای پخت این شیرینی اول یک یا دوتا شیرینی بپزید امتحان کنید اگر دیدید رضایت بخشه بقیه مواد رو تو سینی ماسوره بزنید
اگر موادتون خیلی سفت بود کمی سفیده تخم مرغ بزنید اگر شل بود یکم پود کیک اضافه کنیدیا ارد برنج
اگر به نکات ذکر شده عمل کنید نتیجه مطلوبی به دست خواهید اورد
نکات_پخت_شیرینی_گردویی_بازاری
این شیرینی در کمال سادگیش یه ذره قِلِق داره، من با تکرار پخت شیرینی و تحقیق رسپیهای مختلف تونستم به نتیجه مطلوب برسم. ولی مطمئنم خودتون با تمرین و تکرار به نکات بیشتری هم می تونید دست پیدا می کنید.
قبل از شروع دستور خوبه بدونید که توی دستور گردویی بازاری مقداری خرده کیک ریخته می شه. قنادی ها خرده کیک های باقیمونده از کیک های اسفنجی رو با مواد این شیرینی مخلوط می کنن که با این کار هم بافت شیرینی مستحکم تر می شه و از اون مهمتر شیرینی وزن می گیره!!
نکات پخت شیرینی گردویی بازاری:
برای تهیه ی این دستور گردو، سفیده و شکر باید از چرخ گوشت رد شه، از اونجائیکه همه در منزل چرخ گوشت ندارن، یکی از سوال های رایج در مورد این دستور، امکان استفاده از غذاساز به جای چرخ گوشته. با وجود اینکه غذاساز برای این دستور قابل جایگزینی هست ولی باید بدونید طرز کار این دو دستگاه و نتیجه شون کاملا با هم متفاوته. چرخ گوشت صرفا مواد رو منسجم و یکدست می کنه ولی مواد توی غذاساز کاملا لِه می شن و به خورد هم می رن. به خاطر همین تفاوت استفاده از غذاساز، بافت این شیرینی رو کمی متفاوت می کنه و ممکنه نتیجه ی کار کاملا شبیه قنادی نشه. در صورتیکه تهیه ی چرخ گوشت براتون مقدور نیست می تونید مواد رو فقط و فقط دو دقیقه توی غذاساز بریزید، ولی حواستون باشه که مواد توی غذاساز باید کِرم مانند شه نه خمیری.
برخلاف بیشتر شیرینی های ایرانی که توشون از پودر قند استفاده می شه توی این شیرینی باید از شکر استفاده شه و شکر به هیچ وجه نباید با پودر قند جایگزین شه. توی این شیرینی پودر قند چه در مرحله ی چرخ کردن، چه در مرحله ی داغ زدن، مایه ی شیرینی رو چسبناک و گوله ای و شیرینی رو خراب می کنه.
اگر می خواید شیرینی رو به روش بازاری درست کنید و توش خرده کیک بریزید، از اونجائیکه این شیرینی هیچ گونه روغن و چربی نداره، بهتره از شیرینی های کم چرب مثل کیک اسفنجی، رولت، و … استفاده کنید. به هیچ وجه به جای خرده کیک، خرده بیسکویت نریزید.این کار شیرینی رو خشک می کنه.
مهم ترین مرحله توی این شیرینی نحوه ی داغ زدنه. عبارت “داغ زدن” در شیرینی پزی به معنی حرارت دادن مایه ی شیرینی، قبل از قرار دادن تو فره. با داغ زدن، خمیرِ شیرینی مغز پخت می شه و مواد یکدست تر می شن. توی این شیرینی داغ زدن باید روی حرارت بسیار ملایم و با مدت زمان طولانی انجام شه،در تمام مدت، مایه باید هم زده شه تا از جوشیدن و ته گرفتنش جلوگیری شه. در واقع باید کاری کنیم که بدون از دست رفتن رطوبت شیرینی، شکر در مواد حل و مواد مغزپخت شه.
در بسیاری از دستورهای شیرینی پزی از سرکه استفاده می شه. استفاده از میزان کمی سرکه، بافت شیرینی و لطیف می کنه، حالت اسیدیش عمر شیرینی رو طولانی تر می کنه و باعث می شه شکرِ توی شیرینی دل رو نزنه. توی دستورات شیرینی پزی وقتی سرکه گفته می شه، باید از “سرکه ی سفید” استفاده شه و متاسفانه سرکه های تیره (خرما، انگور قرمز و بالزامیک) قابل جایگزینی نیست