زرشک پلو مرغ مجلسی

مواد لازم:

زرشک پلو مرغ مجلسی مرغ ۳ عدد ۲۴ تکه پیاز متوسط ۲عدد فلقل دلمه سبز کوچک ۲عدد فلفل دلمه قرمز یا کاپی ۱ عدد هویج ۱ عدد زعفران به میزان لازم چوب دارچین ۳ تکه کوچک فلفل سیاه ۱ گرم زردچوبه ۵ گرم فلفل قرمز نیم گرم پاپریکا ۱ گرم هل ۳ عدد در صورت تمایل پودر سیر ۱ گرم در صورت تمایل پودر پیاز ۱ گرم در صورت تمایل پودر تخم گشنیز ۱ گرم در صورت تمایل نمک دو تا ۳ گرم تیست مزه کنین گلاب ۲ قاشق غذاخوری آب لیمو تازه ۲ قاشق غذا خوری زرشک ۲۰۰ گرم برنج ۲۴ پیمانه پلوپز ( یک کیلو برنج خشک ۷ پیمانه پلوپز) روغن جامد به نیزان لازم کره ۵۰ گرم و نان لواش برای تهدیک دو عدد
زرشک پلو مرغ مجلسی

دستور غذا

تکه های مرغ رو با مقداری نمک و زردچوبه خوب ماساژ داده با ظرف در بسته داخل یخچال چند ساعت استراحت میدیم
سپس به همراه مقداری روغن جامد دو سمتش رو سرخ میکتیم
بعد داخل تابه سبزیجات خرد شده و رب و چاشنی سبزیجات فودلندر و ادویه رو حسابی سرخ میکنیم بعد اب رو بهش اصافه میکنیم
مقداری زعفران اضافه میکنیم
داخل قابلمه به ترتیب اول سینه مرغ رو چیده سپس ران و بعد ساق رو میچینیم مقداری زعفران ریخته سس رو اضافه میکنیم اب باید نزدیک به مرغ باشد
در قابلمه رو بزارید جوش که اومد حرارت رو کم کنین تا حسابی جا بیفته و مرغ بپزه
اواسط پخت آب لیمو اضافه میکنیم
یک ربع اخر گلاب اضافه کرده و خورشت رو تست مزه میگیریم اگر نیاز به شارژ ادویه داشت
ادویه رو تو روغن خیلی کم تفت داده به خورشت اضافه میکنیم
نیاز به زعفران داشت اضافه میکنیم
مقداری هم زرشک تفت دادم (کاملا سلیقه ایه) به مرغ اضافه میکنیم
بعد ۱۵ دقیقه که خورشت جا افتاد به روغن افتاد ومرغ پخت از رو حرارت بر میداریم

📌نکته ها :
هنگام سرخ کردن مرغ حرارت بالا باشه مرغ اب نندازه 🚫حرارت پایین باعث خشک شدن مرغ میشه پرش روغن میگیره مرغ دیر سرخ میشه
🔴اب خورشت رو از ابتدا اندازه بریزین
که مجبور نباشه اب اضافه کنی یا بخاطر 🚫اب زیاد حرارت زیاد کنی!!
🚫حرارت بالا باعث از هم پاشیده شدن مرغ میشه
🚫پختن زیاد مرغ باعث له شدن مرغ میشه
در حدی باشه مغز پخت و شکل ظاهری ثابت باشه
🔴میزان ادویه ها سلیقه ایه میتونین جایگزین یا کم و زیاد کنین
اب لیمو حتما یک ربع اخر باشه ۱۵ دقیقه با سس بجوشه طعمش در سس بالانس بشه
ریختن پیاز زیاد باعث شیرین شدن سس میشه
در میزان ریختن فلفل دلمه سبز دقت کنین بیشتر نریزین طعمش غالب میشه این میزان بسیار متعادل هست و اصلا اذیت کننده نیست
از برگ بو بهدمیزان دو برگ به دلخواه میتونین در سس استفاده کنین
هویج رو حذف نکنین هم رنگ زیبا هم طعم هم باعث علظت سس میشه
دلمه قرمز ( پاپریکا) باعث رنگ و طعم بسیار جذاب به مرغ میده
در ادامه نحوه اماده سازی برنج و زرشک رو به روش خودم آموزش میدم ….

چلو مجلسی
برنج رو از سه ساعت قبل خیس میکنیم به همراه نمک
اب دیگ رو بجوش میاریم نمک اصافه میکنیم برنج رو داخل ابکش ریخته ابش که رفت داخل دیگ میریزیم
اینقدر بجوشه که سطح رویی برنج نرم اما مغزش دندونگیر باشه
برنج رو داخل چند تا ابکش میریزیم تا خرد و له نشن چون دیگ سنگینه با آب گردان تیکه تیکه برنج برداشته میشه و تو ابکش ریخته میشه در نهایت دیگ سبک شد بلند میکنن و داخل ابکش اخری خالی میکنن
توجه کنین مغز برنجی که اخر از دیگ خارج شده نرم تره
اونی که اول برداشته شده دون تر
داخل دیگ روغن و نون میندازیم
حالا برنج ابکش اولی رو که دونتر هست ته دیگ ریخته به ترتیب بقیه به نوبت داخل دیگ میرن ابکش اخری که نرمتره اخر میریزیم
اینطوری ته رو روی برنج یکسته و به هیچ وجه نرم نمیشه
بخار برنج در اومد دمکنی میزاریم و یکم روغن داغ روی سطح برنج میدیم اجازه میدیم ۴۵ دقیقه برنج دم بکشه
زرشک رو تمیز پاک کرده و میشوریم
ده دقیقه خیس میدیم نه بیشتر بعد ابکشی میکنیم ابش حسابی بره
داخل تابه ترکیب روغن جامد و کره و کمی گلاب ریخته زرشک رو اضافه کرده میزاریم یکم تفت بخوره و براق بشه
در این مرحله در صورت تمایل میتونی کمی شکر بزنین از،رو حرارت برمیدارین زعفران میریزین بعد برنجی که دم اومده اضافه میکنیم و اماده سرو میشه

امتیاز دهید

برای رتبه بندی روی یک ستاره کلیک کنید!

میانگین امتیاز: 0 / 5. شمارش آرا: 0

کسی تاکنون رای نداده است! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − 13 =

آخرین دستورات

رسپی‌های رایگان آشپزی

سبد خرید
ورود | ثبت نام
×
فروشگاه
علاقه مندی
0 محصول سبد خرید
حساب کاربری من